24 Aralık 2016 Cumartesi

Oğlak Burcunda YeniAy; Korkulardan Özgürleşmek (29 Aralık 2016)

 29 Aralık 2016 Perşembe günü saat 09:54’de Oğlak burcunda Yeniay gerçekleşecek. Rx-Merkür ve Plüto Oğlak burcu stelyumuna eşlik ederken, Yeniay yöneticisi Satürn; Uranüs, Jüpiter ve Chiron etkileşimleriyle haritanın 11.evinde yer alıyor. Yeniay Facies dediğimiz sabit yıldızla kavuşuyor… Yeniay haritasındaki 12.ev teması; geride bıraktığımız yılın, alışkanlıklarımızla ilgili önemli bir sınav olduğunu gösteriyor…

Yeniay etkilerini + ve -  3 gün boyunca hissedeceğiz.


 Yılın son günlerinde gerçekleşen ve önemli bir yılın bitişine eşlik eden Oğlak Yeniay’ı; içinde yaşadığımız sistemi tüm detaylarıyla ele almak, biraz kendi kabuğumuza çekilmek ve yeni yılda yapmak istediğimiz planları organize edebilmek için güzel bir fırsat veriyor… 2008 yılından itibaren hepimizin hayatındaki korkular, dönüşüm yaşadığı alanlar değişti. O zamandan bu zamana aştığımız ve yeniden yapılandırdığımız çok şey olsa da; KORKU; insan hayatının ve tekamülümüzün bu hayatla ilgili en önemli sınavı…

 Korku; bedenimizde stresli ve kaygılı haller yaratarak duygu frekansımızı harekete geçirirken; zihnimizden geçen ve olmasını istemediğimiz düşünceler; hissetmekte olduğumuz duyguların enerjisiyle birleşerek yaşadığımız kaygı anını, çekim yasasından aldığı güçle gerçeğe dönüştürür. Ve biz o olayı, korktuğumuz şeyi yaşarken kendimizi buluruz. Bunu hissettiğimiz an duygu ve düşünce kontrolünü elimize alarak; ruh-beden ve zihin dengemizi olmasını istediğimiz duygu ve düşüncelerle doldurmayı başarabilirsek, çekim yasasını doğru kullanmaya başlar ve kendi yaşamımızı yaratıcıdan aldığımız güç ve sevgiyle aydınlatmaya başlarız…

 Korkunun içinde yaradana güvenmemek, rahmani olan rehberlikten ve maneviyattan uzaklaşmak, hayatın akışında güven duygusunu hissedememek vardır. Arzulardan yola çıkarak hırslara dönüşen egosal istekler ve herşeyi yönetme arzusu; Oğlak burcunun karanlık gölgesidir ve burada 2008’den hareket eden Plüto; insani dönüşümleri bu temalarla hayatımıza getirmektedir. Yaşamımızın ve kendimizin kontrol gücünü elde tutmak, nefse ve zihne hüküm sürebilmek; yaşamımızı istediğimiz yapıya ulaştırmak için gereklidir ve bu gücün bizlerde bulunmasının asıl nedenidir. Haddi aşarak yaradanın vermiş olduğu durumlara, olaylara ve insanların kendi seçimlerini kabul vermekte zorlanmak ve şartları yönetebilmek için planlar yapmak; şeytanın karanlık gölgesinden gelmektedir.

 Oğlak burcuna giriş yapan Güneş’le birlikte yaşayacağımız Plütonik Yeniay zamanı, yapacağımız iş ve girişimlerin, gündemimizdeki konuların görünür olacağı 2017’nin ilk Dolunay’ı 12 Ocak’ta gerçekleşecektir. Plüto temaslarıyla birlikte Ocak sonuna kadar dönüşüm enerjisini derin bir kuvvetle hissederek önemli  değişimler yaşayacağız ve Şubat ayında gerçekleşen tutulma etkileri her geçen gün daha da hissedilir olmaya başlayacak… Dünya ve ülkemiz; gündemde yer alan tüm haberler, gökyüzündeki ilginç gezegen temaslarının, insanlar ve dünya üzerinde yarattığı zorlu ve hırpalayıcı durumları, değişim rüzgarı esen zamanları gözler önüne seriyor…




 Kendi çıkarlarına göre hareket eden insanlarla karşılaşmak, geleneksel yöntemlerle ve etik ahlaklarla süslenmiş görüşlere ve fikirlere maruz kalmak; bu Yeniay’da kendimizle yalnız kalma isteği yaratabilir. Gizli konular ve girişimler, bağımlılıklar, uyarıcılar, kapalı yerler, hastaneler, arkadan dönen işler, geçmişle ilgili konular ve inziva hali yeniay haritasındaki 12.ev vurgusuyla ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Kendimize vakit ayırmanın ve iç gözlem yeteneğinin büyük değişimler yaratabileceği bir haftaya giriş yapıyoruz… Bağımlılıklarımızı, işlerimizi olumsuz etkileyen davranışlarımızı görerek gerçekçi kararlar alabilir ve herşeyi bir kenara bırakarak kendimiz için adım atmaya başlayabiliriz.

 Dinlenmek ve akışın sakin huzurunda yol almak; tüm sorunların üstesinden gelebilmemizi kolaylaştıracaktır. Yeniay’la kavuşum halinde olan ve en tehlikeli ışıklardan biri olan Facies yıldızı;  zorbalıklarla ve zalimlikle ilgilidir. İnternet ortamında yayınlanan videolar ve insanların acımasızca katledilmesi bu yıldızın temsil ettiği konuya üzücü bir şekilde sahne olmuştur… Dış Ülkelerle yapacağımız anlaşmalar, yeni kararlar ve düzenlemeler; gizli ve açık düşmanlıklarımızı görebileceğimiz ortamlar ve koşullar yaratabilir.

 Cilt sorunları, eklem ve kemik ağrıları, tutulmalar, kasılmalar, diş ağrıları, kas spazmları, kireçlenme 22 Aralık 2016 – 20 Ocak 2017 tarihlerinde sağlıkla ilgili hassas olan ve dikkat edilmesi gereken bölgelerimiz olacaktır. Esneme hareketleri, stretching, yoga gibi sporlar yapmak, kalsiyum içeren besinleri dengeli tüketmek, bol su içmek ve bedenimizi dinleyerek ihtiyaçlarına cevap vermek önem kazanacaktır.  Önemli kararlarımızı ve işle ilgili hedeflerimizi Ocak ayının ikinsi yarısında hayata geçirmek çok daha verimli olacaktır.

 2017 yılını planlı olarak düzenlemek ve alacağınız önemli kararların zamanlarını tespit etmek için soru veya genel danışmanlık alabilir, Yıllık Danışmanlık hizmetinden yararlanarak Astrolojiyi yaşamınızda gözlemlemeye ve keşfetmeye başlayabilirsiniz. Detaylı bilgi;
miray.ertugrl@gmail.com ~   05388533967

 Tüm hırslardan ve nefsani duygulardan özgürleşerek öze yaklaştığımız, Ay’ın büyüyen ışığıyla bütün karanlıklarımızın aydınlandığı, dünyanın yaşadığı büyük acıların şifalanarak sevgiye dönüştüğü bir YeniAy olması dileğiyle…

 Sevgi, Umut ve Işıkla…

 Miray Ertuğrul



Yeniay’ın Burçlara Göre Etkileri

Koç
Geleceğe yönelik hedefleriniz doğrultusunda hareket etmek isteyebilirsiniz. İş ve kariyer hayatınızla ilgili konular ön plana çıkmaya başlıyor. Yeni teklifler gündeme gelebilir. İş arayan Koçlar bu dönem yeni iş teklifleri alabilir, yeni başlangıçlar yapabilirler. İşi devam eden Koçlar ise, yetenekleriyle dikkat çekebilir, mevcut işlerinde terfi etme şansı yakalayabilirler.

Boğa
Kişisel gelişiminizle, rüyalarınızla ve bilginizle ilgili konular ön plana çıkmaya başlıyor. İnançlarınızı, hayat tecrübelerinizi gözden geçirebilir, yeni şeyler keşfedebilirsiniz. Geleceğe yönelik hedefleriniz ve meslek hayatınız için gerekli olan eğitimler, bilgiler gündeme gelebilir. Uzakta yaşayan insanlardan haber alabilir, yurtdışı bağlantıları kurabilir, önümüzdeki günlerde yolculuğa ve seyahate çıkabilirsiniz.

İkizler
İlişkilerinizde ortak paylaşımlar ve maddi manevi destekler, alma – verme dengesi ön plana çıkmaya başlıyor. Kazançlarınızı artırabileceğiniz yeni imkanlar, beklediğiniz ödemeler gündeme gelebilir. Geçmişte kapattığınız defterleri, korkularınızı ve sizde iz bırakan konuları gözden geçirebilirsiniz. Cinselliği, metafiziği ve gizemli konuları fazlasıyla merak edeceğiniz bu süreçte, bilmediklerinizi öğrenmek ve keşfetmek üzere harekete geçmenin tam zamanı…

Yengeç
İkili ilişkileriniz ve aşk hayatınız ön plana çıkmaya başlıyor. İlişkileri yeniden düzenleme, ihtiyaçları ve istekleri tespit ederek geçmişte kalan eski defterleri kapatma zamanı… Ay boyunca karşılaştığınız insanlarla çözmeniz gereken durumlar olacaktır. İlişkilerinizden güzel bağlantılar kurabilir, yeni insanlarla tanışabilir, önemli kişilerle bir araya gelebilirsiniz. İlişkilerle ilgili yeni kararları hayata geçirmek için 15 Ocak sonrasını tercih etmelisiniz.

Aslan
Çalışma hayatınız ve halletmeniz gereken günlük rutin işleriniz ön plana çıkmaya başlıyor. İş arayan Aslanlar bu dönem yeni iş teklifleri alabilir. İşi devam eden Aslanlar işlerinde terfi edebilir, yeni sorumluluklar alabilirler. Cilt, kemik ve diş hastalıklarına açık olabileceğiniz bu süreçte sağlınıza özen göstermeli, rutin kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz.

Başak
Aşk ve eğlence hayatınızla ilgili konular ön plana çıkmaya başlıyor. Eski sevgililerinizden haber alabilir, eski flörtlerinizi sık sık hatırlayabilirsiniz. İlişkisi olan Başaklar ilişkinin geleceğiyle ilgili düşüncelere çekilebilirler. Hobilerinize daha fazla zaman ayırmak, eğlenmek, dikkat çekmek ve yeteneklerinizi göstermek için güzel bir zaman… Çocuğunuzun ihtiyaçları ve onunla ilgili konular vurgu kazanabilir.

Terazi
Ev ve aile hayatınızla ilgili konular ön plana çıkmaya başlıyor. Yeni bir eve taşınabilir, tadilat – dekorasyon gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Evinizde zaman geçirerek dinlenme ihtiyacınız yüksek olacaktır. Aile ilişkileriniz, karmik bağlarınız, geçmişte yaşadıklarınız, enerjinizi aşağıya çeken davranışlarınız  görünür ve anlaşılır olacaktır.

Akrep
Yakın çevre ilişkileriniz, akrabalarınızla ve kardeşlerinizle ilgili konular ön plana çıkmaya başlıyor. Düşünce ve fikirlerinizle dikkat çekeceğiniz bu süreçte, iletişim ve telefon trafiğiniz aktif olacaktır. Yeni anlaşmalar yapabilir, yeni kararlar alabilir, olayların derin iç yüzünü görebilirsiniz. Alacağınız yeni kararları 15 Ocak’tan sonra hayata geçirmeniz daha doğru olacaktır. Yolculuklar gündeme gelebilir.  

Yay
Maddi kazançlarınız ve sahip olduğunuz değerler ön plana çıkmaya başlıyor. Ödemelerinizi düzenleyebilir, hesaplarınızı gözden geçirebilirsiniz. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz projeler, kazançlarınızı artırabileceğiniz fırsatlar gündeme gelebilir. Maddi açıdan güvende hissetmeye fazlasıyla önem verebilir, sahip olduklarınızı korumaya yönelik harekete geçebilirsiniz.

Oğlak
Hayatınızda yepyeni bir dönem başlıyor. Düşündüğünüz önemli girişimleri başlatabilir, gücünüzü ve yetkinliğinizi görünür bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Hata yaptığınız noktaları, eksik bıraktığınız yerleri farkederek düzenleme şansınız olacak… 20 Ocak tarihine kadar ekeceğiniz tohumların hasadını 1 yıl boyunca almaya devam edeceksiniz. Düşünüp karar vermek 15 Ocak itibariyle eyleme geçmek gücünüze güç katacaktır.

Kova
Kalabalık ortamlarda bulunmaktan ziyade kendi içinize dönerek yalnız kalmak isteyeceğiniz bir süreç başlıyor. Geçmişte yaşadıklarınızı, alışkanlıklarınızı gözden geçirebilir, dinlenme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Yaşadıklarınızla ilgili önemli gerçekler açığa çıkabilir, yeni haberler alabilirsiniz. Bu dönem ihtiyaçlarınızı ve önceliklerinizi belirlemeli, kendinize daha fazla vakit ayırmalısınız.

Balık

Geleceğe yönelik hayallerinizi somutlaştırma zamanınız başladı… Arkadaş ortamlarınızın ön planda olacağı bu süreçte yeni insanlarla tanışabilir, yeni çevrelere girebilirsiniz. Etkinlikler, sosyal topluluklar ve kalabalık ortamlar gündemde olacaktır. Organizasyon becerilerinizi kullanarak grupları organize etmeniz gerekebilir. Eski arkadaşlarla ve dostlarla karşılaşmalar yaşayabilirsiniz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder